tisdag 20 oktober 2009

Maud fick inga svar från Åkesson

Bra Maud! Debatten mellan Maud Olofsson och Jimmie Åkesson i SVT:s morgonsoffa sa mer om Sverigedemokraternas debattmetod än om deras politik. Inga svar gavs på kritiken mot debattartikeln i Aftonbladet. Åkessons mantra var istället att Centerpartiet låter en radikal islamist kandidera till riksdagen. Detta vidhåller han trots att han vet att det är fel.

Aldebe har förnominerats men det kan vem som helst bli enligt Centerpartiets stadgar. Det är först i nästa steg som partidistriktet väljer vilka personer som ska få bli riksdagskandidater och stå på partiets lista. Troligen är Aldebe chanslös på grund av hans åsikter, hans planer att starta eget parti och det faktum att han inte har betalt meddlemsavgiften.

Debatten visade inte bara att Åkesson inte kan försvara sina påståenden utan att han också är beredd att framföra påståenden som han vet är osanna om sina motståndare. Maud ställde bra frågor men jag saknade en: jag skulle vilja höra Jimmie Åkesson muntligt förklara vad han menar med att Sverige är ett "oikofobiskt" samhälle.

Intressant? Fler bloggar om centerpartiet, maud olofsson, sverigedemokraterna, jimmie åkesson, rasism, val 2010

2 kommentarer:

bloggare på icedaniel.se sa...

Maud svarade väl inte på om det gick att en man som förespråkade sharialagar som kandidat på riksdagslistan. Jag uppfattade inte att hon svarade.

gustaf sa...

Det var nastan generande pinsamt att se Sveriges vice statsminister sitta i TV-soffan och argumentera som om hon talade till femaringar. Det ar skrammande nar man efter att ha sett debatten instinktivt kanner att partiledaren for ett nytt, oerfaret litet fyraprocentsparti ar mer kompetent an hon som innehar nast hogsta posten i var regering.