fredag 19 februari 2010

Grattis Solna till kommunalrådskandidat Magnus

En av Sveriges mest begåvade ungdomspolitiker toppar Solnacenterns kommunlista. Magnus Andersson har som ordförande för Centerpartiets Ungdomsförbund höjt sig över den vanliga nivån.

Att han är en slagkraftig debattör med ideologiskt lyft är kanske inte så märkvärdigt. Det är trots allt ofta på sådana meriter man får förtroende i ett politiskt ungdomsförbund. Mer ovanlig är dock Magnus stora sakkunskaper, analysförmåga och hans kombination av gott omdöme och handlingskraft. Det är egenskaper som oftast mognar fram ur lång politisk erfarenhet men Magnus Andersson verkar ha dem i generna. Det är också egenskaper som är särskilt viktiga i den exekutiva kommunpolitiken.

Centerpartiet har för närvarande 2 mandat i Solna och ingår inte i Alliansstyret. Med Magnus i ledningen är det goda utsikter för ett starkare Centerparti. Kanske blir det också lättare att hitta de gemensamma nämnarna med den nu styrande trekvartsalliansen. Magnus har dessutom sällskap av en ovanligt kompetent och färgstark valsedel där Anna Nilsson och Magnus Persson är tvåa och trea. Martin Karlsson är fyra.

Ett centerkommunalråd i Solna med Magnus Anderssons begåvning skulle vara en viktig pusselbit för att stabilisera Centerpartiet som en permanent och viktig del av Storstockholms politiska landskap. Och det skulle sannolikt också ha stor betydelse för att utveckla hela kommuncentern.

Grattis Solna, grattis Centerpartiet, grattis Magnus!

Intressant? Fler bloggar om Magnus Andersson, Solna, centerpartiet, Stockholm, kommunpolitik, CUF, val 2010, val

1 kommentar:

Magnus Persson sa...

Faktakorrektur: Vi har faktiskt inte mer än ett mandat. Än så länge... :-)