tisdag 2 februari 2010

Förtals(s)kandalen: "Man får inte ha bästa byxorna på när man slåss för sanning och rätt".

CUF-ordföranden Magnus Andersson har blivit grovt felciterad i norrländska s-tidningar Arbetarbladet, Västerbottens Folkblad). Han påstås ha applåderat Postens uppsägningar av äldre och medelålders medarbetare med orden:

- De som fyllt 40 eller 50 borde själva begripa att de gjort sitt och bereda plats åt någon yngre. Varför inser de inte att de gjort sitt?

Om dessa felcitat har gjorts i god tro måste de följas av en tydlig dementi och ursäkt i såväl tidningarnas papperstidningar som på nätet.

Dessvärre finns skäl att befara att de våldsamma karaktärsangreppen på Magnus Andersson har sin grund i en korrupt kampanjkultur inom socialdemokraterna.

Minns ni valrörelsen 2006? Också då förekom våldsamma och ohederliga angrepp i den socialdemokratiska kampanjen. En av de högsta partitjänstemännen, Mats Lindström, skrev exempelvis falska mail med förtal mot oppositionsledaren Fredrik Reinfeldt och hans fru. Och på en SSU-ombudsmans blogg uppgavs att Fredrik Reinfeldt var pedofil och affisher med detta budskap producerades av förbundet. (DN 2006-02-26, DN 2006-02-27, DN 2006-02-26, DN:s ledare 2006-02-28)

Socialdemokraterna spred från sin hemsida ett bildmaterial med karikatyrer riktade mot Reinfeldt där han bl.a. avbildades som en varulv eller gav Moder Svea elchocker. När det uppmärksammades av media skyldes det på SSU som tagit fram materialet. Peter Skeppström, dåvarande pressekreterare för SSU var nöjd med varulvsbilden:

- Vi har ingenting emot att den sprids, den tjänar sitt syfte. Vi står för bilden.

Kampanjmaterialet inleddes med citatet: "Man får inte ha bästa byxorna på när man slåss för sanning och rätt".

Den devisen verkar också gälla för s-tidningarna vid Norrlandskusten anno 2010.

Bloggat om detta: Johan Hedin, Elias Giertz, Johan Pettersson, Albin Ring Broman, Olle Edblom, Hellberg

Intressant? Andra bloggar om Magnus Andersson, CUF, Centerpartiet, socialdemokraterna, val 2010


1 kommentar:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jo, det är tyvärr en valrörelse som alla andra - (s) förtalar alla de kommer åt. Man hade ju kunnat hoppas på en lite justare valrörelse, men det verkar tyvärr inte funka så länge socialdemokraterna försöker ta makten...