onsdag 25 november 2009

Vågar Mona ta debatten om ungdomsarbetslösheten?

Maud Olofsson gör på DN-debatt ett tungt inlägg för hur ungdomsarbetslösheten kan bekämpas. Det är slående hur ensamt Maud och Centerpartiet är om att faktiskt diskutera denna fråga i sak. Från oppositionen kommer enbart förslag om arbetsmarknadspolitiska program, men inga förslag om hur ungdomar kan bli mer attraktiva på arbetsmarknaden. Och förslag om att öka företagens intresse för att anställa fler saknas likaså.

Ungdomars arbetslöshet borde vara en huvudfråga i valet. Det är inte säkert att så blir fallet. Socialdemokraterna är extremt ointresserade av att föra en diskussion i sak om denna specifika grupp. Och inte heller Alliansen är enig om vad som krävs för att sänka trösklarna till arbetsmarknaden. Det krävs alltså en helhjärtad insats både från Maud och centerpartister på alla nivåer för att tvinga sossar och fackförbund att ta debatten.

Intressant? Andra bloggar om socialdemokraterna, centerpartiet, Maud Olofsson, arbetslösheten, ungdomsarbetslösheten, val 2010, Mona Sahlin, Maud vs Mona

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju underbart.Ungdomar skiter i om de får lön bara de har arbete ha ha … Så djävla korkat så det behövs egentligen ingen kommentar. :)

Pelle

Anonym sa...

Ingalunda. Men smarta ungdomar fattar att det ar battre att fa in en fot och visa vad man gar for an att fastna i bidragsberoende och utanforskap. Innan socialdemokraterna visar nagra egna trovardiga losningar sa innebar det faktiskt att de sk-t-r i att ungdomar fastnar i utanforskap. Maud och C gor det inte.

/Andersson pa Kungsholmen