tisdag 24 november 2009

(S) beredda att förhandla om att lägga ned Förbifart och socialisera S:t Göran

Idag började landstingets budgetdebatt. I de inledande gruppledarrundorna blev kontrasterna tydliga mellan en samkörd och optimistisk Allians och ett ovanligt spretigt vänsterblock utan tydliga gemensamma förslag (utom ett vagt matpaket).

I replikrundan följde jag upp min DN-debattartikel från i morse och frågade jag oppositionslandstingsråd Ingela Nylund-Watz (s) om Socialdemokraterna är beredda att förhandla med Miljöpartiet och att stoppa Förbifart Stockholm och återsocialisera Sankt Görans sjukhus.

Om Förbifarten svarade hon att den frågan kommer att diskuteras mellan vänsterpartierna och besked kommer att ges längre fram. Om Sankt Görans sjukhus sade hon att det inte är självklart att Sankt Görans sjukhus får förlängt avtal när avtalsperioden löper ut.

Det var inga klara besked. Men det är också ett besked. För Socialdemokraterna är ett stopp för de miljöanpassade förbifarten - som stöds av en förkrossande majoritet av invånarna i vårt län - är en förhandlingsfråga. Och vi kan inte heller vänta oss ett kraftfullt försvar från (s) för mönstersjukhuset Sankt Göran Capio.

Detta är budskap som jag och Centerpartiet kommer att göra så tydliga som möjligt för invånarna i Stockholm och länet inför valet 2010.

SvD, DN, och Johan Norberg skriver om MP, Peter Andersson bloggar om fullmäktige, Dick Erixon, Per Ankersjö, Oscar Fredriksson, Johan Hedin, Johan Pettersson, Elisabeth Thand, Annie Johansson, Fredrick Federley skriver om artikeln på DN-debatt.

Intressant? Fler bloggar om miljöpartiet, mp, centerpartiet, Stockholm, Stockholms läns landsting, sjukvård, vård, privat vård, förbifarten, förbifart stockholm, val 2010, alliansen, socialdemokraterna, vänsterblocket.

Inga kommentarer: