torsdag 1 april 2010

Magnus Andersson har rätt om sommarjobben

Igår fattade landstingsrådsberedningen beslut om att möta upp regeringens satsning på nya sommarjobb i kommuner och landsting. Det blir ytterligare drygt 1000 nya sommarjobb i vården, kollektivtrafiken, landstingets kulturverksamhet och förhoppningsvis även i skärgårdsstiftelsen och waxholmstrafiken.


Jag deltog självklart i det beslutet. Det är viktig att ungdomar får jobberfarenhet under sommaren i bl.a. vården. Men jag gjorde det med ett påpekande att det hade varit bra om regeringen utöver sin satsning också hade verkat mer kraftfullt för fler sommarjobb även i det privata näringslivet. Och den åtgärd jag hade i åtanke och faktiskt nämnde var precis den som Magnus Andersson, ordförande för CUF nu för fram.


Slopade arbetsgivaravgifter och radikalt minskat krångel kring korta anställningar skulle med största sannolikhet leda till fler sommarjobb än de 15.000 regeringen nu aviserar.

Media:
Aftonbladet, Expressen, Svd, DN

bloggar:
Catharina Elmsäter-Svärd, Niklas Frykman, Sebastian Hallén, Maria Wallhager.

andra bloggar om , , , , , , , , , , landstinget, ungdomsarbetslöshet

Ps. Tre veckor senare gläds jag åt att Magnus Andersson har gått vidare med sitt förslag. Han bloggar om det här och Annie Johansson här.

Inga kommentarer: