måndag 22 juni 2009

Kortare köer med Alliansens vårdpolitik

Det är alltid roligt när man som politiker får svart på vitt att ens politik gör skillnad. Som i dag när vår förvaltning presenterar väntesiffror för den specialiserade vården (det vill säga vård som kräver remiss). I Stockholms läns landsting har vi i Alliansen infört en vårdgaranti på 30 dagar, jämfört med den nationella på 90 dagar.

Förvaltningens siffror för 2009 visar att 62% fick vänta längre än 30 dagar i maj 2008, jämfört med 43% i maj 2009. Under årets första fem månader har andelen som får vänta längre än 30 dagar minskat med mellan 9 - 19 procentenheter varje månad, i relation till förra årets siffror.

Från statistiken (som tyvärr ännu inte är publicerad på landstingets webbsida) går det också att se att andelen som fått vänta längre än 90 dagar är konsekvent mellan 6-10 procenhenheter lägre än förra året, med en lägsta notering på 15% under maj i år.

En garanti ska givetvis vara garanti - de positiva siffrorna till trots har vi fortsatt mycket att göra för att alla ska få sin utlovade vård i tid. Men det är glädjande att se att vi rör oss åt rätt håll, och att vi börjar beta av den vårdskuld som nuvarande oppositionen lämnade efter sig när de förlorade valet 2006.

1 kommentar:

Peter Andersson sa...

hmm hittade din blogg av en tillfällighet men kommer att följa den. Och kanske vid tillfälle..kommentera och länka :-)
Hoppas att du har haft en skön sommmar